Type at least 1 character to search

Project 项目

Poke Poke 泼奇餐厅

Designer 设计方

STUDIO DOHO

Location 地点

Shanghai 上海

Design Scope 设计范围

Interior Designer 室内设计

Lead Designers 首席设计师

Xin Dogterom, Jason Holland

Year 年份

2017

Area 面积

32 m2

Photography 摄影

M2Studio

Category:
Date:

Poke Poke泼奇餐厅

STUDIO DOHO为POKE POKE 餐厅的上海店设计了一个以“都市冲浪”为主题的空间。这个32平米的项目位于静安区的一个老上海里弄的一层。渐变的蓝色立面和冲浪板一般的工作台面打造一个大胆的都市宣言。

STUDIO DOHO   developed an “Urban Surf” concept for new Shanghai-based restaurant POKE POKE. The 32 sqm project, situated on the ground floor of an old Shanghainese lane house in the Jing’an District of the city, makes a bold statement with its gradient blue façade and surfboard inspired countertops.

建筑师设计的点餐区向室外延伸形成户外吧台,从而创造了室内空间和室外空间的自然过渡。由渐变马赛克组成的店铺立面逐渐由大海的蓝色过渡到白色,为街道增添一抹鲜艳的颜色。

STUDIO DOHO created outdoor bar counters that transition into the ordering area, while linking the interior and exterior space.  The counter-tops with a colorful surfboard tip to integrate them into the façade.The storefront was designed with a gradient tile mosaic that transitions from ocean blue to white, adding color to the streetscape.

业主希望在这个狭小的空间内打造一个融入了夏威夷元素的现代餐馆。为了打造宽敞的厨房和用餐空间,建筑师对室内进行了拆除,并用钢结构加固。室内采用了简单的色彩,以营造如同咖啡馆一般的舒适氛围。

The client’s brief challenged the designers to create a modern eatery that reflects the Hawaiian origins of its food within the constraints of the small space.Extensive demolition work was required on the interior, including adding steel structure to allow the existing walls to be removed and create sufficient space for the kitchen and dining area.